24.4.09

oda pasti :)


Sjajno provedeno popodne sa prijateljicom iz školskih dana me dovodi do još jedne životne sitnice kojom volim da se bavim, a to je hrana :) Volim da kuvam, ali je ponekad lepo i da drugi kuvaju za mene :)
Volim pastu, jer je tako zgodna za kombinovanje sa svim i svačim...
Moj izbor za ovaj put će biti pasta arrabiata - to bi, u prevodu značilo "ljuta pasta", ali ne u smislu ukusa, već nešto kao "besna pasta" :)

Evo i recepta, uz upozorenje svima koji ne vole ljutu hranu - ovo nije za vas!
Treba vam:
- penne, ili neka druga testenina skuvana al dente;
- arrabiata sos;
- parmezan, može i po koja maslina :)
Sos se pravi otprilike ovako: na maslinovom ulju prodinstate crni luk, dodate zdrobljen beli luk, paradajz pire i svež paradajz (prethodno očišćen od ljuske i semenki - može i konzervirani pelat), smanjite vatru i kuvajte da se sos zgusne. Dodajte so, šećer, ljutu papriku (sušenu, svežu - anything goes :) a količinu prilagodite tome koliko ljutu hranu zapravo volite), biber, malo soka od limuna i origano. Sos treba da bude gust, kremast. Serviranje je po inspiraciji, meni se dopada da preko paste i sosa dodam parmezan, malo peršunovog lista i bosiljak... Nekoliko crnih maslina, čisto da sve pokvarite ;)

Hvala Zorici na divno provedenom danu :)

No comments:

Post a Comment